Αιτωλοακαρνανια

Αγρίνιο

Στην αγκαλιά του Αχελώου

HIGH0o
LOW0o

Φύση, ιστορία και παραδόσεις σε αρμονική συνύπαρξη.

Το Αγρίνιο είναι μια γνωστή και ταυτόχρονα «άγνωστη» πόλη. Τη γνωρίζουμε ως μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της Δυτικής Ελλάδας, ένα δραστήριο οικονομικό και εμπορικό κέντρο, μια ζωντανή πόλη. Ένα οδοιπορικό, όμως, με αφετηρία την πόλη στην τριγύρω περιοχή εκπλήσσει ευχάριστα τον επισκέπτη, αφού αποκαλύπτει ένα ποικιλόμορφο εντυπωσιακής ομορφιάς φυσικό περιβάλλον, αρχαιολογικούς χώρους και θρησκευτικά μνημεία ιδιαίτερης αξίας.

Περιπατος στην πολη

Σε διάφορα σημεία της πόλης διασώζονται «κομμάτια» του παρελθόντος ως σημεία μνήμης και αναφοράς. Τα κτήρια των καπνοαποθηκών, δείγματα ιστορικής βιομηχανικής αρχιτεκτονικής, μαρτυρούν την στενή σχέση του τόπου με τον καπνό, ενώ τα ευρήματα ανασκαφών από όλο το νομό, που εκτίθενται στο Παπαστράτειο Αρχαιολογικό Μουσείο, αναδεικνύουν το σημαντικό ρόλο της περιοχής στην Αιτωλική Συμπολιτεία.

RELATED VIDEOS

Κοντινές Περιοχές

Αρχαιολογικος χωρος Στρατου

Δυτικά του Αχελώου βρισκόταν η αρχαία πόλη Στράτου, μία από τις μεγαλύτερες και πιο καλά οχυρωμένες πόλεις-κράτη της Ακαρνανίας. Από αυτή διασώζονται το αρχαίο θέατρο, τμήματα από την Αγορά, από το ναό του Στρατίου Διός και από  τα τείχη της πόλης.

Παναγια Βλαχερνων

Σε κοντινή απόσταση από το χωριό Λεπενού βρίσκεται το Ιερό Παρεκκλήσι της Παναγιάς των Βλαχερνών που αναγέρθηκε στις αρχές του 20ου αι.,  για να στεγάσει τη θαυματουργή Εικόνα της Θεοτόκου.

Μοναστηρι του Βλοχου

Διατρέχοντας τις βόρειες όχθες του Αχελώου, θα περάσετε κωμοπόλεις αγροτικού χαρακτήρα, το Παναιτώλιο και το Καινούργιο. Από εκεί αξίζει να επισκεφτείτε το Μοναστήρι του Βλοχού, όπου ξεχωρίζει ο Ι. Ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου με το αξιομνημόνευτο τέμπλο.

 

Ακόμα, στο Τριχώνιο, στη νότια ακτή της λίμνης Τριχωνίδας βρίσκεται και το εξαιρετικής ομορφιάς δάσος Νερόφραξων, καθώς και ένα μεγάλο μέρος των προστατευόμενων Ασβεστούχων Βάλτων οι οποίοι συγκεντρώνουν τεράστιο επιστημονικό και οικολογικό ενδιαφέρον. Αντίστοιχης ομορφιάς και μοναδικής οικολογικής σημασίας είναι και το δάσος φράξου στο Λεσίνι.

Για στιγμές ευεξίας και αναζωογόνησης, επισκεφθείτε τις ιαματικές πηγές του Μουρστιάνου και της Χελόβας, όπου βρίσκονται δίπλα στη λίμνη Λυσιμαχία. Επίσης, ιαματικές πηγές θα βρείτε και δίπλα στη λίμνη Τριχωνίδα στην περιοχή της Κάτω Μυρτιάς («Κόκκινο Στεφάνι»).

Το ιστορικό Μοναστήρι του Παντοκράτορα στο Αγγελόκαστρο , το Μοναστήρι της Κατερινούς στον Αράκυνθο, όπου ξεχωρίζει η εικόνα της «ένθρονης Θεοτόκου», καθώς και οι Μονές της Μυρτιάς και του Φωτμού αξίζουν την επίσκεψή σας.

Πράσινο τοπίο, βουνά στον  ορίζοντα, λίμνες που καθρεφτίζουν την ομορφιά: Μια ξεχωριστή εμπειρία στη φύση.

#agrinio

Δείτε πώς οι άλλοι χρήστες εμπνεύστηκαν και μοιραστείτε την προσωπική σας εμπειρία από τη Δυτική Ελλάδα

hashtags

#WESTERN_GREECE

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Νιώστε την έμπνευση, εγγραφείτε στο newsletter μας και δε θα χάσετε κανένα νέο από την ταξιδιωτική συλλογή της Δυτικής Ελλάδας!

TOP

Login or Register

Log in Register

Added to your Lovelist