Ηλεια

Αρχαία Ολυμπία

Ένας ιερός κόσμος

HIGH0o
LOW0o

«Το αρχαίο πνεύμα το αθάνατο, ο πατέρας του ωραίου του μεγάλου και του αληθινού»  καθοδηγεί και εμπνέει γενιές ανθρώπων.

Στην κοιλάδα του Αλφειού, στους πρόποδες του Κρονίου λόφου, η Αρχαία Ολυμπία, το πιο δοξασμένο ιερό του αρχαίου κόσμου, στέκει ως διεθνές σύμβολο του ανθρωπισμού. Εδώ γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί αγώνες προς τιμή του Δία και συνοδεύονταν από την ιερή εκεχειρία που σήμαινε την παύση των εχθροπραξιών ανάμεσα στις πόλεις. Το μήνυμα της ευγενούς άμιλλας και της ειρήνης μεταφέρει και σήμερα ο ιερός χώρος και η Ολυμπιακή φλόγα στα πέρατα της οικουμένης. Η φλόγα που συμβολίζει τη νίκη του πνεύματος ως πηγή ευτυχίας, τη δημιουργική δύναμη του ανθρώπου που παράγει πολιτισμό.

Το Μουσείο Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων της αρχαιότητας έχει στόχο όχι την απλή παροχή πληροφοριών για τους αγώνες στην αρχαιότητα, αλλά τη μύηση στο θεσμό των Ολυμπιακών αγώνων. Το επιτυγχάνει με τα εκθέματά του, αλλά και με τις διαδραστικές εφαρμογές. Το Μουσείο Αρχιμήδη είναι ένα θεματικό μουσείο αφιερωμένο στο μεγάλο επιστήμονα. Οι εφευρέσεις του Αρχιμήδη και άλλες της εποχής του εκτίθενται στο μουσείο και συναρπάζουν μικρούς και μεγάλους.

RELATED VIDEOS

Στο ιερό άλσος της Άλτης ναοί, αφιερώματα και κτήρια διαφόρων περιόδων αφηγούνται την ιστορία των Ολυμπιακών αγώνων στους αιώνες. Σε περίοπτη θέση του άλσους βρίσκονται τα ερείπια του ναού του Δία, στο οποίο φυλασσόταν το χρυσελεφάντινο άγαλμά του, έργο του Φειδία. Εδώ γινόταν η στέψη των ολυμπιονικών. Στην ιερή εστία του  Πρυτανείου έκαιγε το «άσβεστο πυρ». Η έδρα της βουλής και πιθανώς των ελλανοδικών ήταν το Βουλευτήριο. Εδώ, οι αθλητές έδιναν τον ιερό τους όρκο πριν από την έναρξη των αγώνων. Στο Γυμνάσιο και την Παλαίστρα οι αθλητές προπονούνταν, ενώ το Λεωνιδαίο αποτελούσε πολυτελή  ξενώνα για τη φιλοξενία επισήμων.

Διεθνες Φεστιβαλ Αρχαιας Ολυμπιας

Με συναυλίες, θεατρικές  παραστάσεις και εκθέσεις φωτογραφίας, το φεστιβάλ εμπλουτίζει το καλοκαίρι σας στην Αρχαία Ολυμπία.

Διεθνες Φεστιβαλ Κινηματογραφου Ολυμπιας

Πραγματοποιείται κάθε χρόνο στον Πύργο και στο διαγωνιστικό του πρόγραμμά του επιλέγει ταινίες που απευθύνονται κυρίως σε παιδιά και νέους και προέρχονται από οποιαδήποτε χώρα του κόσμου.

Αναβαπτιστείτε στο ιερό φως της Αρχαίας Ολυμπίας και νιώστε το πνεύμα της αδελφοσύνης να σας κατακλύζει.

#ancient-olympia

Δείτε πώς οι άλλοι χρήστες εμπνεύστηκαν και μοιραστείτε την προσωπική σας εμπειρία από τη Δυτική Ελλάδα

hashtags

#WESTERN_GREECE

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Νιώστε την έμπνευση, εγγραφείτε στο newsletter μας και δε θα χάσετε κανένα νέο από την ταξιδιωτική συλλογή της Δυτικής Ελλάδας!

TOP

Login or Register

Log in Register

Added to your Lovelist