Σεπτέμβριος - Οκτώβριος Αιτωλοακαρνανία

Αναπαράσταση της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου

Ένα φαντασμαγορικό θέαμα περιμένει όσους επισκεφτούν την γραφική Ναύπακτο στις αρχές Οκτωβρίου καθώς θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν την αναπαράσταση μιας από τις σημαντικότερες ναυμαχίες όλων των εποχών!

Η αναπαράσταση της ναυμαχίας της Ναυπάκτου και οι εορτασμοί διοργανώνονται κάθε χρόνο προς τιμήν αυτής της ιστορικής μάχης.

Η Ναυμαχία είχε λάβει χώρα στις 7 Οκτωβρίου 1571 στην ευρύτερη περιοχή της Ναυπάκτου, μεταξύ των χριστιανικών κρατών της Δύσης και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Η μάχη έληξε την ίδια μέρα και έμεινε στην ιστορία τόσο για τον αριθμό των σκαφών που ενεπλάκησαν, όσο και για την τακτική που εφαρμόστηκε, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την επικράτηση των δυνάμεων της Δύσης.

 

Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της ναυμαχίας συνήθως ξεκινούν από τον Σεπτέμβριο και περιλαμβάνουν εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας, ιστιοδρομίες, ομιλίες σχετικά με τη ναυμαχία, συναυλίες και παραδοσιακούς χορούς. Η κορύφωση των εορτασμών ολοκληρώνεται στις αρχές Οκτωβρίου με την αναπαράσταση της ναυμαχίας όπου θα έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε ένα μοναδικό θέαμα με ιστιοφόρα, παραδοσιακές μεσαιωνικές φορεσιές, πυροτεχνήματα και μουσική που θα σας ταξιδεύσει σε εκείνο το ιστορικό βράδυ στην Ναύπακτο το 1571.

Μάθετε περισσότερα

View on map

Find events

Upload an event

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elied do eiusmod tempor incididunt ut laboramco.

1 2

Connect with your email

or Connect with Facebook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Νιώστε την έμπνευση, εγγραφείτε στο newsletter μας και δε θα χάσετε κανένα νέο από την ταξιδιωτική συλλογή της Δυτικής Ελλάδας!

TOP

Login or Register

Log in Register

Added to your Lovelist