Γευστικές απολαύσεις στην Αχαΐα
Η τοπική κουζίνα αναδεικνύει τα δώρα της γενναιόδωρης αχαϊκής γης.
Αχαΐα

Μία περιπλάνηση σε γαστρονομικά παραδοσιακά μονοπάτια που ανταγωνίζονται επάξια την επάξια τα εξεζητημένα πιάτα έμπειρων σεφ.
Αναμφίβολα πλούσια η γαστρονομική ταυτότητα της Αχαΐας, με τα φημισμένα τοπικά προϊόντα να ξεχωρίζουν σε γεύση και ποιότητα. Ο εκλεκτός οίνος αλλά και οι δρόμοι του κρασιού οδηγούν τον επισκέπτη στα μονοπάτια της απόλαυσης. Όσο για την ευρηματική και αυθεντική κουζίνα της Δυτικής Ελλάδας, γίνεται σίγουρα πιο γευστική αφού «σερβίρεται» πάντα σε ένα ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον.
ΘΕΪΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ
Κοινός παρονομαστής των τοπικών προϊόντων είναι η εξαιρετική ποιότητα. Ξεχωριστή θέση κατέχει η βάση της Μεσογειακής διατροφής, το ελαιόλαδο. Η ποικιλία των γαλακτοκομικών προϊόντων της περιοχής είναι αξιοσημείωτη, με τη Φέτα Καλαβρύτων Π.Ο.Π. να αποτελεί το καύχημα της Αχαΐας. Οι λάτρεις των ζυμαρικών θα τιμήσουν δεόντως τον παραδοσιακό τραχανά και τις χυλοπίτες. Στα ορεινά, θα δοκιμάσετε το αγνό, ντόπιο κρέας. Ο κόκορας μακαρονάδα, το κατσικάκι στη γάστρα – το καθένα και μία ξεχωριστή εμπειρία γεύσης ενώ αξέχαστα θα σας μείνουν τα ξεσπυριστά φασολάκια του Χελμού στα ορεινά χωριά της Ακράτας. Ξάφνιασμα ακόμη και για τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο, η τηγανιτή πέστροφα στο Πλανητέρο. Στο παραδοσιακό ψαροχώρι Αλυκές, δοκιμάστε οπωσδήποτε το λαδωτό γαύρο – θεωρείται ασυναγώνιστος μεζές. Αποκλειστική παραγωγή της Αιγιάλειας αποτελεί η μαύρη κορινθιακή σταφίδα Βοστίτσα Π.Ο.Π. Άφθονη σε ποσότητα, παρεισφρέει ακόμη και σε κλασικές συνταγές, όπως τα γεμιστά ή ο μπακαλιάρος, για να τις «απογειώσει» γευστικά.