Αχαΐα

Καλάβρυτα

Ένα παραμυθένιο σκηνικό

HIGH0o
LOW0o

Τόπος που συνδυάζει τη γραφικότητα και τις στιγμές γαλήνης  με σημαντικά αξιοθέατα,  το φυσικό κάλλος με τη δράση.

Ένδοξη ιστορία, φύση που μαγεύει με την ομορφιά της, παραδοσιακά χωριά, ο θρυλικός οδοντωτός, η αγνή φιλοξενία και το χιονοδρομικό κέντρο, είναι μερικοί μόνο από τους λόγους που καθιστούν τα ατμοσφαιρικά Καλάβρυτα δημοφιλή προορισμό καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Περιηγηση στην πολη

Η πρώτη εικόνα από την πόλη είναι ο σταθμός του τρένου που μοιάζει βγαλμένος από ταινία εποχής. Στο γραφικό κέντρο θα βρείτε καταστήματα με παραδοσιακά προϊόντα και το Αρχοντικό της Παλαιολογίνας, το αναστηλωμένο κτήριο του 15ου αι.  Σε κοντινή απόσταση από το κέντρο βρίσκεται το παλιό Δημοτικό σχολείο, όπου σήμερα στεγάζεται το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος. Είναι ένας ιστορικός χώρος άρρηκτα συνδεδεμένος με την περίοδο της γερμανικής κατοχής της Ελλάδας. Στον Τόπο Θυσίας ο μεγάλος σταυρός στέκει  ως υπόμνηση των γεγονότων.

Ιερα Μονη Αγιας Λαυρας

Χίλια χρόνια μοναστήρι, χίλια χρόνια ιστορίας. Εδώ οι ιστορικές μνήμες ζωντανεύουν από τα κειμήλια, τα φιρμάνια, τα λάβαρα, τα καρυοφύλλια. Κάτω από τον πλάτανο του προαυλίου χώρου καλόγεροι, παππάδες και παλικάρια έδωσαν το παρόν στο κάλεσμα της ιστορίας… περισσότερα

Ιερα Μονη Μεγαλου Σπηλαιου

Σκαρφαλωμένο σε βράχο οριοθετεί τη δική του ιστορία και τη συμβολή του στους αγώνες του έθνους. Κοσμείται από εξαιρετικές νωπογραφίες του 17ουαι. και φιλοξενεί χειρόγραφα ευαγγέλια και άλλα θρησκευτικά κειμήλια… περισσότερα

RELATED VIDEOS

Κοντινά χωριά

Ζαρουχλα

Ένα «κουκλίστικο» χωριό γεμάτο καστανιές και έλατα που το διασχίζει ποταμός. Τόπος που χαλαρώνει τον επισκέπτη από την πρώτη κιόλας ημέρα.

Πλανητερο

Καρυδιές και πλατάνια παντού, ορμητικά νερά από τις πηγές του Αροάνιου ποταμού, ένας παραδοσιακός νερόμυλος και πολλά ορειβατικά μονοπάτια που σας περιμένουν για εξερευνήσεις.

Κατω Ζαχλωρου

Χτισμένο στο φαράγγι του Βουραϊκού αποπνέει την γνήσια αίσθηση χωριού με τα πέτρινα σπίτια, την ομίχλη που τυλίγει σαν πέπλο τα καταπράσινα βουνά, τη μυρωδιά του ξύλου  από τα τζάκια.

Η δράση κορυφώνεται στο χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων, που είναι πανέμορφο και άρτια εξοπλισμένο. Χαρείτε το χιόνι κάνοντας σκι και  snowboard. Όταν κουρασμένοι επιστρέψετε στην πόλη των Καλαβρύτων, παραδοσιακή γευστική κουζίνα σάς περιμένει στις ταβέρνες της πόλης, απ’ όπου δε θα παραλείψετε να προμηθευτείτε τη έξοχη φέτα Καλαβρύτων.

Στα Καλάβρυτα ο χρόνος δε φτάνει ποτέ για τις συγκλονιστικές εμπειρίες που προσφέρουν. Γι’ αυτό και πάντα επιστρέφεις!

Ζωντανή ενημέρωση για την λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων εδώ.

#kalavrita

Δείτε πώς οι άλλοι χρήστες εμπνεύστηκαν και μοιραστείτε την προσωπική σας εμπειρία από τη Δυτική Ελλάδα

hashtags

#WESTERN_GREECE

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Νιώστε την έμπνευση, εγγραφείτε στο newsletter μας και δε θα χάσετε κανένα νέο από την ταξιδιωτική συλλογή της Δυτικής Ελλάδας!

TOP

Login or Register

Log in Register

Added to your Lovelist