Ηλεια

Κατάκολο

Ένα ιδανικό ασφαλές λιμάνι ανοίγει δρόμους για εξερεύνηση

HIGH0o
LOW0o

Παραδοσιακό χρώμα και σαγηνευτική φυσική ομορφιά μέσα από ένα ανεπανάληπτο «αγκάλιασμα» βουνού και θάλασσας στην αφετηρία για την Αρχαία Ολυμπία.

Προσφέροντας ένα ασφαλές λιμάνι για την κρουαζιέρα ήδη από τα μέσα της δεκαετίας του ’40, το Κατάκολο, μία γραφική, παραλιακή κωμόπολη της Δυτικής Ηλείας, αποτελεί σήμερα το δεύτερο σε επισκεψιμότητα λιμάνι κρουαζιέρας στην Ελλάδα και βασικό ορμητήριο χιλιάδων τουριστών, οι οποίοι προσβλέπουν σε μία γνωριμία με τη μεγαλοπρεπή Αρχαία Ολυμπία. Στην είσοδο του λιμανιού, οι ανακαινισμένες σταφιδαποθήκες, έχοντας πλέον μετατραπεί σε καφετέριες και ταβέρνες, διεκδικούν γενναίο μερίδιο στην καθημερινότητα των επισκεπτών.

RELATED VIDEOS

Νιωστε την ξανθη αμμο στις παραλιες

Η αμμώδης παραλία Κατάκολο στον Κυπαρισσιακό Κόλπο αποτελεί ιδανική επιλογή για οικογένειες. Μείνετε μέχρι τη ρομαντική δύση του ηλίου, αφού είναι οργανωμένη στο μεγαλύτερο μέρος. Για περισσότερη ηρεμία, το γειτονικό Κάτω Καβούρι καλεί στα καταγάλανα νερά του. Οι πυκνοί αμμόλοφοι στην παραλία της Λετρίνας μπορεί να εμποδίζουν τη διέλευση των οχημάτων, δε συμβαίνει όμως το ίδιο με τους κολυμβητές, οι οποίοι κατακλύζουν τη χρυσαφένια αμμουδιά της.

Σε τροπικές παραλίες παραπέμπει η Κυανή Ακτή, που δίνει δυνατότητα για θαλάσσια αθλήματα στους φίλους των σπορ. Βραβευμένη με γαλάζια σημαία είναι η δημοφιλής, τουριστική παραλία της Κουρούτας, η οποία αποτελεί χώρο ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας Caretta-Caretta ενώ απευθύνεται και στους λάτρεις της ιστιοπλοΐας. Πολύ κοντά το Παλούκι, με οργανωμένο κάμπινγκ.

 

Στο μακρύ κατάλογο των «διαπιστευτηρίων» της Ηλείας ως ελκυστικό θέρετρο, προστίθεται η παραγωγή εξαιρετικών τοπικών προϊόντων: η σταφίδα, ο «μαύρος χρυσός» που συνέβαλε στην πολυετή ακμή της περιοχής, οι ποικιλίες ελαιόλαδου και ελιάς, η γαλακτοκομία όπως και η μελισσοκομία, προσφέρουν στον επισκέπτη ανεπανάληπτες γαστρονομικές εμπειρίες.

Κάντε ορμητήριο σας το γραφικό Κατάκολο και χαρείτε διακοπές με παραδοσιακό χρώμα και πολυτελή ατμόσφαιρα.

#katakolo

Δείτε πώς οι άλλοι χρήστες εμπνεύστηκαν και μοιραστείτε την προσωπική σας εμπειρία από τη Δυτική Ελλάδα

hashtags

#WESTERN_GREECE

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Νιώστε την έμπνευση, εγγραφείτε στο newsletter μας και δε θα χάσετε κανένα νέο από την ταξιδιωτική συλλογή της Δυτικής Ελλάδας!

TOP

Login or Register

Log in Register

Added to your Lovelist