Αιτωλοακαρνανια

Μεσολόγγι

Ταξίδι στην πόλη των ηρώων

HIGH0o
LOW0o

Ένας «μαγικός» κόσμος που συνδιαλέγεται με την ιστορία και τον πολιτισμό και που με τις αναρίθμητες φυσικές του ομορφιές είναι ο ιδανικός εκδρομικός προορισμός για πρωτόγνωρες εμπειρίες.

«Τα ματια μου δεν ειδαν αλλον τοπο ενδοξοτερο…»

Η αντίσταση και η Έξοδος των «Ελεύθερων Πολιορκημένων», αποτελεί σημείο αναφοράς της Εθνικής μας Μνήμης και μια από τις ενδοξότερες σελίδες της ιστορίας μας. Η Πύλη της Εξόδου και τα τείχη της πόλης σώζονται  και θυμίζουν την αυτοθυσία των Μεσολογγιτών. Ο πυκνοφυτεμένος Κήπος των Ηρώων είναι διάσπαρτος από μνημεία, από τα οποία ξεχωρίζουν ο Τύμβος των Ηρώων, τα μνημεία του Μ. Μπότσαρη, του Λόρδου Βύρωνα και άλλων αγωνιστών. Εδώ κάθε χρόνο η Κυριακή των Βαΐων γιορτάζεται ως ημέρα μνήμης. Έξω από το τείχος το μικρό εκκλησάκι της Αγ. Παρασκευής, όπου πάρθηκε η απόφαση για την έξοδο, συγκινεί τον επισκέπτη.

RELATED VIDEOS

«Μαγεμα η φυση και ονειρο σε ομορφια και χαρη…»

Το Εθνικό Πάρκο Μεσολογγίου – Αιτωλικού στο οποίο ανήκουν οι λιμνοθάλασσες του Μεσολογγίου, του Αιτωλικού και άλλες, το Δάσος του Φράξου, που είναι μοναδικό στο είδος του, καθώς και χερσαίες και παραποτάμιες περιοχές.

Ζήστε μια μοναδική εμπειρία κάνοντας canoe-kayak στη λιμνοθάλασσα, παρατηρήστε και φωτογραφήστε φλαμίνγκο και ερωδιούς. Ακολουθήστε περιπατητικά και ορειβατικά μονοπάτια του Αράκυνθου και της Βαράσοβας και εξερευνήστε μια περιοχή με υπέροχα αρώματα και χρώματα της φύσης.

Χαλαρώστε στις όχθες της λιμνοθάλασσας ψαρεύοντας ή προτιμήστε μπάνιο στην Τουρλίδα, μια όμορφη παραλία στο ομώνυμο νησάκι, όπου το ανοιχτό πέλαγος συναντά τη λιμνοθάλασσα ή στις παραλίες του Λούρου και της Διόνις που εντάσσονται στο φημισμένο οικοσύστημα της περιοχής.

 

Το γοητευτικο Αιτωλικο

Σε ένα μικρό νησάκι στη μέση της λιμνοθάλασσας που συνδέεται με την ξηρά με δύο πέτρινα τοξωτά γεφύρια -αναγνωρισμένα ως διατηρητέα- βρίσκεται «η νερένια πόλη» το Αιτωλικό. Περπατήστε στα γραφικά πλακόστρωτα σοκάκια με  τις ανθισμένες αυλές και επισκεφτείτε τους ιστορικούς I. Ναούς της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και των Ταξιαρχών και το Κέντρο Χαρακτικής-Μουσείο Βάσως Κατράκη. Η αρμονία και ομορφιά του μέρους γαληνεύει και ευχαριστεί.

Από το Αιτωλικό επισκεφτείτε την αρχαία πόλη των Οινιάδων με τους χαρακτηριστικούς νεώσοικους και το καλοδιατηρημένο αρχαίο θέατρο.

Το ηρωικό Μεσολόγγι συνεχίζει να γράφει ιστορία με τις απαράμιλλες ομορφιές του… την ιστορία των αξέχαστων αποδράσεών σας!

#messolonghi

Δείτε πώς οι άλλοι χρήστες εμπνεύστηκαν και μοιραστείτε την προσωπική σας εμπειρία από τη Δυτική Ελλάδα

hashtags

#WESTERN_GREECE

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Νιώστε την έμπνευση, εγγραφείτε στο newsletter μας και δε θα χάσετε κανένα νέο από την ταξιδιωτική συλλογή της Δυτικής Ελλάδας!

TOP

Login or Register

Log in Register

Added to your Lovelist