Ολύμπια ομορφιά

Στα σαγηνευτικά τoπία της Δυτικής Ελλάδας

Ολυμπία
HIGH0o
LOW0o

Λιμνοθάλασσες και λίμνες, φαράγγια και καταρράκτες, ποτάμια και δάση: όλος ο πλούτος της φύσης μας προσκαλεί να τον εξερευνήσουμε.

Με τρία ποτάμια να τη διασχίζουν από άκρη σ’ άκρη (Πηνειός, Αλφειός, Ερύμανθος), το μοναδικό φυσικό ανάγλυφο και η πλούσια βλάστηση της Ηλείας κυριολεκτικά μαγεύουν! Αρκετές περιοχές της μάλιστα ανήκουν στο δίκτυο Natura 2000 για να προστατεύουν τη σπάνια φυσική μας κληρονομιά, ώστε να την απολαμβάνουμε ανέγγιχτη κάθε φορά που ερχόμαστε εδώ.

ΑΝΥΠΕΡΒΛΗΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΛΛΗ

Αν το υγρό στοιχείο σας συναρπάζει, ώρα να ανακαλύψετε την ευρύτερη περιοχή της Ολυμπίας. Ψηλά από το όρος Ερύμανθος, ο ορμητικός Πηνειός καταλήγει σε μια τεράστια τεχνητή λίμνη, με ένα φράγμα που συγκαταλέγεται στα μεγαλύτερα της Ευρώπης.

RELATED VIDEOS

ΟΣΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΝΤΕΧΕΤΕ

Οι έμπειροι φίλοι του ράφτινγκ και του κανόε-καγιάκ θα βρουν στον Ερύμανθο τη διαδρομή των ονείρων τους: απαιτητική, με περάσματα 3ου-4ου βαθμού, είναι μια πρόκληση μέσα σε ένα ανεπανάληπτο φυσικό τοπίο. Aν είστε λιγότερο έμπειροι, γνωριστείτε με το καγιάκ στα γαλάζια νερά της λίμνης του Λάδωνα ή κάντε ιστιοπλοΐα και θαλάσσιο σκι στη Λίμνη Καϊάφα. Για canyoning ή πεζοπορία προτιμήστε το φαράγγι της Νέδας με τα στενά περάσματα, τις αμέτρητες βάθρες και τους επιβλητικούς καταρράκτες. Το άλλο διάσημο φαράγγι της Ηλείας, η Γκούρα, προσφέρεται για πεζοπορία το καλοκαίρι, συνδυάζοντας την περιπέτεια με τις δροσιστικές βουτιές στις φυσικές δεξαμενές, ενώ για πιο χαλαρές βόλτες περπατήστε στο ονειρεμένο δρυόδασος της Φολόης, όπου μπορείτε να κάνετε και ποδήλατο. Οι επίδοξοι bird watchers θα περάσουν αμέτρητες ώρες στη λιμνοθάλασσα Κοτυχίου που, ως αποδημητική στάση των πουλιών, φιλοξενεί ανά εποχές 261 συνολικά είδη.

ΦΥΣΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΥΕΞΙΑΣ

Μετά από τόσες δραστηριότητες, ώρα για χαλάρωση! Στη λίμνη Καϊάφα με τα ιαματικά νερά που πηγάζουν απευθείας από το σπήλαιο θα απολαύσετε την πιο «φυσική» υδροθεραπεία με θέα πεύκα και ευκαλύπτους. Αντίστοιχα, τα ιαματικά Λουτρά Κυλλήνης υπόσχονται να σας ανανεώσουν σε ένα από τα πιο σύγχρονα υδροθεραπευτήρια της Ευρώπης.

ΑΡΧΟΝΤΙΚΗ ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑ

Γραφικά καλντερίμια, παραδοσιακά αρχοντικά και μία από τις σημαντικότερες βιβλιοθήκες της Ελλάδας συναντιούνται στην Ανδρίτσαινα, την πέτρινη πολιτεία στην πλαγιά ενός καταπράσινου βουνού. Απολαύστε τον καφέ σας κάτω από τον πλάτανο της πλατείας θαυμάζοντας τη θέα, περάστε από την Τρανή Βρύση, την παλαιότερη ίσως κρήνη της Πελοποννήσου και επισκεφθείτε το Λαογραφικό Μουσείο, στο αναπαλαιωμένο αρχοντικό του 18ου αιώνα που μας ταξιδεύει στο χρόνο με τα 4000 αυθεντικά κειμήλιά του.   Αναμφισβήτητα όμως το καμάρι της πόλης είναι η Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ανδρίτσαινας, μία από τις πλουσιότερες της χώρας μας, με σπάνιες εκδόσεις του 16ου και 17ου αιώνα καθώς και πολύτιμα χειρόγραφα μεγάλης ιστορικής σημασίας. Περισσότερα…

Ενδώστε στη φυσική γοητεία και τις αμέτρητες δραστηριότητες της Ηλείας για να γνωρίσετε τη φύση όπως ποτέ άλλοτε.

Are you a local?

Give us your best tips and help people discover Τhe Vivid Land of Achaia

Have you visited Τhe Vivid Land of Achaia?

Share the experiences that inspired you

#olympia

hashtags

#WESTERN_GREECE

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Νιώστε την έμπνευση, εγγραφείτε στο newsletter μας και δε θα χάσετε κανένα νέο από την ταξιδιωτική συλλογή της Δυτικής Ελλάδας!

TOP

Login or Register

Log in Register

Added to your Lovelist