Το άπλετο φως της Ηλείας

Ένα πολιτισμικό ταξίδι στο χρόνο

Ολυμπία
HIGH0o
LOW0o

Αρχαία μονοπάτια, ιστορικά μνημεία, φράγκικα κάστρα, ξωκκλήσια και μονές στέκουν ως μάρτυρες του παρελθόντος.

Η αρχαιότητα την προίκισε με ένα ανεκτίμητο δώρο, το ιερό φως της αρχαίας Ολυμπίας. Οι αιώνες ζωής  άφησαν την ιστορική  και θρησκευτική κληρονομιά  τους διάσπαρτη σε κάθε γωνιά της ευλογημένης αυτής γης της Δυτικής Ελλάδας. Τα αξιοθέατά της θα ικανοποιήσουν τη πνευματική σας δίψα και θα σας καταστήσουν κοινωνούς μιας πορείας που φωτίζεται από τη λάμψη των ιδανικών της αρχαίας Ολυμπίας.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ

Την πολύχρονη ιστορία των ανασκαφών θα γνωρίσετε στο μουσείο Ιστορίας ανασκαφών της Ολυμπίας, ενώ το μουσείο Ιστορίας των Ολυμπιακών αγώνων μυεί τον επισκέπτη στην ουσία των αγώνων, όπως διεξάγονταν στην αρχαιότητα.

Άμεσα συνυφασμένη με τους Ολυμπιακούς αγώνες η αρχαία Ήλιδα έχει το δικό της μερίδιο στην ένδοξη ιστορία τους. Εδώ οργανώθηκαν πρώτη φορά το 776 π.Χ. Ο αρχαιολογικός χώρος και το νέο Αρχαιολογικό μουσείο Ήλιδας προσφέρουν αντιπροσωπευτικά δείγματα της μακραίωνης ιστορίας.

Σήμερα η πνευματική ζωή του τόπου παραμένει ενεργή χάρη στο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας και το Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας.

Το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας και Μουσικών Οργάνων στο Κατάκολο με τα ομοιώματα των εφευρέσεων των αρχαίων Ελλήνων και το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου εμπλουτίζουν τις γνώσεις σας για την αρχαιότητα.

RELATED VIDEOS

Αν νιώσετε την ανάγκη να ταξιδέψετε στην εποχή της φραγκοκρατίας, το κάστρο Χλεμούτσι στην Κυλλήνη είναι το ιδανικό μέρος. Περίβολοι, πύργοι, θολωτές αίθουσες  και το μουσείο του Κάστρου  με τα εκθέματά του θα σας μεταφέρουν την αύρα των ιπποτών.

ΙΕΡΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΑ

Ένα οδοιπορικό στα ιερά προσκυνήματα της Ηλείας συνοδεύεται από συγκίνηση και κατάνυξη. Η Ι.Μονή της Παναγίας της Σκαφιδιώτισσας εντυπωσιάζει με το μεσαιωνικό φρούριο που την περιστοιχίζει. Στην Γαστούνη στον Ι.Ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου με το ομώνυμο μοναστήρι θαυμάστε τη  βυζαντινή εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου που στέκεται αιώνες ως παρηγοριά και ελπίδα των πιστών. Στο χωριό Λυγιά βρίσκεται το μοναστήρι της Παναγιάς της Ελεούσας. Πιείτε νερό από τη σπηλιά που υπάρχει δίπλα της. Θεωρείται αγίασμα.

Σαν να κρέμεται από το βράχο φαντάζει η Ι. Μ. της Κρεμαστής. Στις Ι. Μ. Φραγκοπηδήματος, Βλαχέρνας και Φραγκαβίλλας θα περάσετε ώρες γαλήνης και περισυλλογής.

Νιώστε την εσωτερική και πνευματική πλήρωση που σας προσφέρει η Ηλεία!

Are you a local?

Give us your best tips and help people discover Τhe Vivid Land of Achaia

Have you visited Τhe Vivid Land of Achaia?

Share the experiences that inspired you

#olympia

hashtags

#WESTERN_GREECE

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Νιώστε την έμπνευση, εγγραφείτε στο newsletter μας και δε θα χάσετε κανένα νέο από την ταξιδιωτική συλλογή της Δυτικής Ελλάδας!

TOP

Login or Register

Log in Register

Added to your Lovelist