Ηλεια

Πύργος

Δραστήρια πόλη με σπουδαία ιστορία

HIGH0o
LOW0o

Η αίγλη του παρελθόντος συνδυάζεται μοναδικά με την απαράμιλλη ομορφιά που περιβάλλει την πόλη.

Η ακμάζουσα εμπορική δραστηριότητα του παρελθόντος στον τομέα της σταφίδας κυρίως, συνέβαλε στην πολιτιστική και πολιτισμική ανάπτυξη της πόλης ενώ ιδιαίτερης μνείας αξίζουν οι χώροι θρησκευτικού ενδιαφέροντος.

Διεθνη Φεστιβαλ και δρομοι πολιτισμου

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου, δια χειρός Τσίλλερ, με τέσσερις διαφορετικές αλλά συμμετρικές όψεις, θεωρείται το σημαντικότερο διατηρητέο κτίριο της πόλης. Τα μοναδικά εκθέματα πλαισιώνονται με νέες τεχνολογίες, αφήνοντας στον επισκέπτη τις καλύτερες εντυπώσεις. Μία βόλτα γύρω από την κεντρική πλατεία του Πύργου σας οδηγεί στο δημοτικό Θέατρο «Απόλλων». Διατηρητέο επίσης, σήμερα φιλοξενεί το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου “Ολυμπία” για παιδιά και νέους. Τις μέρες παραμονής σας στον Πύργο, ενημερωθείτε μήπως ανεβαίνει κάποια παράσταση – για να ζήσετε μία ξεχωριστή εμπειρία! Αξιοπρόσεκτα δείγματα νεοκλασικής αρχιτεκτονικής αποτελούν το Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, όπου στεγάζεται σήμερα το Δημαρχείο και η Δημοτική Αγορά. Ο μνημειακός πλούτος της περιοχής, εμπλουτίζεται με το Σιδηροδρομικό Σταθμό Πύργου.

RELATED VIDEOS

Μνημεια δεμενα με τη φυση

Σε απόσταση 10 λεπτών από τον Πύργο συναντάμε τα ερείπια του  Ποντικόκαστρου, ενός μεσαιωνικού φρουρίου, που ξεδιπλώνει στον επισκέπτη μία ιστορία εκατοντάδων αιώνων. Μέσα από τις πολεμίστρες του κάστρου, το βλέμμα αγκαλιάζει τη γαλήνη του Ιονίου, τις κατάφυτες ακτές της Πελοποννήσου αλλά και τη μαγευτική θέα σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά.  Λίγο βορειότερα, η Αρχαία Φεία, θαμμένη κατά ένα μεγάλο μέρος κάτω από την άμμο στο σημερινό κόλπο του Αγίου Ανδρέα.

Αν ανήκετε στους λάτρεις της φύσης, μην παραλείψετε μία βόλτα στο Αρχαίο Επιτάλιο και το Μυκηναϊκό Θρύο. Η βελούδινη αμμουδιά στην κοντινή παραλία υπόσχεται στιγμές απόλαυσης στους πιο μοναχικούς.

Εντος των τειχων

Στο ιστορικό κέντρο του Πύργου, υψώνεται ο Λόφος Επαρχείου. Αφιερώστε λίγο χρόνο για χαλάρωση σε ένα καταπράσινο σημείο, φιλικό προς τις οικογένειες και με απεριόριστη θέα. Αν έχετε προνοήσει για πικ-νικ, ακόμη καλύτερα!

Η αρχοντιά από το παρελθόν περιμένει να την ανακαλύψετε στον Πύργο Ηλείας.

#pyrgos

Δείτε πώς οι άλλοι χρήστες εμπνεύστηκαν και μοιραστείτε την προσωπική σας εμπειρία από τη Δυτική Ελλάδα

hashtags

#WESTERN_GREECE

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Νιώστε την έμπνευση, εγγραφείτε στο newsletter μας και δε θα χάσετε κανένα νέο από την ταξιδιωτική συλλογή της Δυτικής Ελλάδας!

TOP

Login or Register

Log in Register

Added to your Lovelist