Αχαΐα

Ρίο

Η λεωφόρος της θάλασσας που μας ταξιδεύει

HIGH0o
LOW0o

Αρχαιολογικοί χώροι, κάστρα, παραλίες και μια γέφυρα-μνημείο που συνυπάρχει αρμονικά με τον τόπο.

Η κατασκευή της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου εντάσσεται στις ευτυχείς εκείνες στιγμές της πορείας μιας χώρας, όπου ο άνθρωπος πίστεψε στις δυνάμεις του,  πάλεψε με αντιξοότητες, οραματίστηκε το φαινομενικά ακατόρθωτο: ένα έργο που θα μετέτρεπε ένα στενό πέρασμα σε σημείο συνάντησης ανθρώπων, πολιτισμών, εμπειριών. Μια γέφυρα που αντανακλά τη σύγχρονη Ελλάδα της ανάπτυξης και της δημιουργίας. Τον   Έλληνα που πιστεύει στις καινοτόμες ιδέες, στη συνεργασία και το πείσμα για την επίτευξη στόχων. Μια γέφυρα που απελευθερώνει επιθυμίες και όνειρα, που διδάσκει, προκαλεί και παραδίδεται στις επόμενες γενιές ως πολύτιμη κληρονομιά.

RELATED VIDEOS

Οταν το παρελθον αγκαλιαζει το παρον

Η γέφυρα «Χ. Τρικούπη» αποτελεί σήμερα το τοπόσημο του Ρίου. Στο παρελθόν ήταν το Κάστρο του Μοριά και το απέναντί του Κάστρο της Ρούμελης που βρίσκονται στα δύο άκρα της, οχυρωματικά έργα του Σουλτάνου Βαγιαζίτ Β΄ που ανεγέρθηκαν πάνω σε αρχαία θεμέλια. Το σήμερα σε μια διαλεκτική σχέση με το χτες συναρπάζει και συγκινεί. Θαυμάζοντας τη γέφυρα από τα Κάστρα του Ρίου και του Αντιρρίου τις καλοκαιρινές βραδιές που φιλοξενούν πολιτιστικές εκδηλώσεις κάτω από το φως του φεγγαριού, γίνεστε μάρτυρες μιας κρυφής συνομιλίας ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν.

Ενα θαυμα της τεχνολογιας

Η μεγαλύτερη καλωδιωτή γέφυρα πολλαπλών ανοιγμάτων της Ευρώπης, νικά τους νόμους της φύσης. Αντέχοντας την ταχύτητα ανέμου με δύναμη τυφώνα και τους σεισμούς, εκμηδενίζοντας σχεδόν την απόσταση διέλευσης και στηρίζοντας τα θεμέλιά της σε βάθος που φτάνει τα 61μ., αποτελεί ένα κορυφαίο επίτευγμα της μηχανικής. Το κολοσσιαίο έργο συνέβαλε στην ενίσχυση των δεσμών της Δυτικής Ελλάδας με την υπόλοιπη χώρα και άλλαξε ριζικά την καθημερινότητα χιλιάδων ανθρώπων ενώνοντάς τους κάτω από ένα λεπτό τόξο. Καθηλωτική με τα καλώδια ανάρτησης να αγκαλιάζουν σαν τεράστιες φτερούγες το κατάστρωμα, προκαλεί το δέος, το θαυμασμό και την έκπληξη για τον επιτυχημένο συνδυασμό μοναδικής αρχιτεκτονικής και υψηλής αισθητικής.

Συλλέξτε εμπειρίες από το χτες και το σήμερα του Ρίου και χτίστε γέφυρες προς ένα καλύτερο αύριο. 

#rio

Δείτε πώς οι άλλοι χρήστες εμπνεύστηκαν και μοιραστείτε την προσωπική σας εμπειρία από τη Δυτική Ελλάδα

hashtags

#WESTERN_GREECE

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Νιώστε την έμπνευση, εγγραφείτε στο newsletter μας και δε θα χάσετε κανένα νέο από την ταξιδιωτική συλλογή της Δυτικής Ελλάδας!

TOP

Login or Register

Log in Register

Added to your Lovelist