Σύμβολα πολιτισμού και πίστης

Στα μονοπάτια της πίστης και της πολιτιστικής κληρονομίας

Αχαΐα
HIGH0o
LOW0o

Τόποι λατρείας, ιστορική παράδοση αλλά και ένα έντονο πολιτισμικά παρόν επιφυλάσσουν στον επισκέπτη αξιομνημόνευτες εμπειρίες στην Αχαΐα.

Για εκείνους που οι διακοπές δεν εξαντλούνται στην παραλία, η Αχαΐα υπόσχεται μοναδικές στιγμές. Η κάθε διαδρομή στο καταπράσινο φυσικό περιβάλλον της Δυτικής Ελλάδας διανθίζεται με διαχρονικές ψηφίδες πολιτισμού και έντονο θρησκευτικό ενδιαφέρον ενώ δε λείπουν οι σταθμοί του σύγχρονου πολιτισμικού γίγνεσθαι.

ΖΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ

Τα ποικίλα και ενδιαφέροντα αξιοθέατα ιστορικής αξίας στην Αχαΐα, προϋποθέτουν αρκετό διαθέσιμο χρόνο: από τις σημαντικότερες πόλεις η Αρχαία Αιγείρα, εξακολουθεί να ανασκάπτεται. Κοντά στο Διακοπτό βρίσκεται η πανάρχαια Κερύνεια, όπου δεσπόζει το ελληνιστικό ηρώο. «Θύμα» ισχυρότατου σεισμού τον 4ο αι. π.Χ., η Αρχαία Ελίκη. Ευκαιρία να ακούσετε τους θρύλους των ψαράδων, οι οποίοι έβλεπαν στα ερείπιά της στο βυθό του Κορινθιακού «τη  δική τους Ατλαντίδα». Στο Ρίο, η τριγωνική κατασκευή του Φρουρίου είναι εντυπωσιακή ενώ στο Κάστρο της Πάτρας αναζητήστε την «Πατρινέλα», τη μυθική γυναικεία μορφή, προστάτιδα της πόλης. Απαραίτητες είναι οι επισκέψεις στα Αρχαιολογικά Μουσεία Αιγίου και Πάτρας όπως και στο Ρωμαϊκό Ωδείο Πάτρας σε εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Πατρών που μαζί με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτρας, αποτελούν διεθνούς εμβέλειας θεσμό με έμφαση στη μουσική και τις ποιοτικές προβολές.

Κορωνίδα της διασκέδασης είναι το Καρναβάλι της Πάτρας, το μεγαλύτερο στην Ελλάδα, όπου κυριαρχούν το χρώμα, η χαρά και οι ευφάνταστες μεταμφιέσεις. Μην φύγετε από την Πάτρα αν δεν ζήσετε τη μοναδική εμπειρία ενός περίπατου στη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, της μεγαλύτερης καλωδιωτής γέφυρας της Ευρώπης – θα σας μείνει αξέχαστη!

RELATED VIDEOS

Αναζητηστε τα συμβολα της χριστιανικης πιστης στη Δυτικη Πελοποννησο

Ναοί και μοναστήρια στην Αχαΐα αντικατοπτρίζουν τη θρησκευτική πίστη των ορθόδοξων Χριστιανών, προσκαλώντας είτε τον προσκυνητή, είτε το μελετητή της ιστορίας τους. Αφιερωμένοι στον Άγιο Ανδρέα, τον πολιούχο της Πάτρας, δύο Ιεροί Ναοί: ο Παλαιός και ο Νέος.

 

 

Ο Ι.Ν. Παναγίας Παντανάσσης Πατρών, είναι μια ακόμα επιβλητική παρουσία στο ιστορικό κέντρο της Αχαϊκής πρωτεύουσας. Ταυτισμένη με την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, είναι η Ι.Μ. Αγίας Λαύρας στα Καλάβρυτα, αφού εκεί υψώθηκε το λάβαρο από τον Παλαιών Πατρών Γερμανό. Από μακριά μοιάζει σαν ψεύτικη η Παναγία Τρυπητή στο Αίγιο, που πήρε το όνομά της από τη σπηλιά – την τρύπα – στο βράχο, όπου είναι χτισμένη.

Πολιτισμός και θρησκεία ξεδιπλώνονται μπροστά σας στην Αχαΐα δίνοντας διαφορετική προοπτική στο ταξίδι σας. Αφεθείτε στο μυστήριο τους.

Are you a local?

Give us your best tips and help people discover Τhe Vivid Land of Achaia

Have you visited Τhe Vivid Land of Achaia?

Share the experiences that inspired you

#achaia

hashtags

#WESTERN_GREECE

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Νιώστε την έμπνευση, εγγραφείτε στο newsletter μας και δε θα χάσετε κανένα νέο από την ταξιδιωτική συλλογή της Δυτικής Ελλάδας!

TOP

Login or Register

Log in Register

Added to your Lovelist