Γαστρονομική συναστρία
Ένας καμβάς γευστικών εμπειριών
Αιτωλοακαρνανία

Ο ιδιαίτερος τοπικός πλούτος από γη, θάλασσα και λίμνες αξιοποιείται στο έπακρο για να προσφέρει ξεχωριστές απολαύσεις.
Συνδυάζοντας εύφορη γη και πλούσιο υδάτινο κόσμο, η Αιτωλοακαρνανία εξέλιξε τις δικές της αγροκτηνοτροφικές και αλιευτικές πρακτικές που με το χρόνο μετουσιώθηκαν σε τοπικά προϊόντα διεθνούς φήμης και μοναδικής γαστρονομικής αξίας. Ψάρια, όστρακα και θαλασσινά από το Μεσολόγγι και την Τριχωνίδα, εκλεκτά κρέατα και τυροκομικά από την Αμφιλοχία, μαζί με το ντόπιο παρθένο ελαιόλαδο απογειώνουν την τοπική κουζίνα.
Οι πολυτιμοι καρποι της γης
Με 5,5 εκατομμύρια ελαιόδεντρα και ιδιαίτερα ευνοϊκό κλίμα, η Αιτωλοακαρνανία φημίζεται για το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο καθώς και για τις γευστικές ελιές Καλαμών που παράγει. Συνδυάζοντάς τις με Γραβιέρα ή Φέτα Αμφιλοχίας και την αρωματική ρίγανη της περιοχής έχετε τον πιο διάσημο ελληνικό μεζέ στο απόγειο της γεύσης του! Ξακουστά είναι και τα εκλεκτά κρέατα του τόπου, κυρίως αρνάκι και κατσικάκι, που μπορείτε να δοκιμάσετε σε διάφορες συνταγές.