Άρωμα Ελλάδας

Άρωμα Ελλάδας στη Στοκχόλμη στις 27 Απριλίου 2023

Ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες το 1ο Workshop Ενναλακτικού Τουρισμού και Γαστρονομίας στην αγορά της Σουηδίας, της Tourism Media & Events.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην Στοκχόλμη, μια ιδιαίτερα υποσχόμενη αγορά για την Ελλάδα, event που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς πραγματοποιήθηκε μπαράζ επιχειρηματικών συναντήσεων, μεταξύ ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων και προορισμών με τους σημαντικότερους τουριστικούς πράκτορες που έχουν ως έδρα την ευρύτερη περιοχή.

Η πρώτη ουσιαστική τουριστική εκδήλωση μετά την πανδημία, κατόρθωσε, να “παντρέψει” απόλυτα τις κουλτούρες δύο λαών που κατ’ ουσία έχουν πολλά κοινά, όπως την αγάπη για τον ήλιο, την θάλασσα, την φιλοξενία και το καλό φαγητό.

Αυτό επιβεβαιώθηκε τόσο από την πλευρά των σουηδών δημοσιογράφων, οι οποίοι έμειναν εντυπωσιασμένοι από τις παρουσιάσεις των περιοχών, της εξαιρετικής οργάνωσης της εκδήλωσης με ελληνικές γεύσεις, όσο και των πολύ πετυχημένων και εποικοδομητικών συναντήσεων των Ελλήνων εκπροσώπων με τους Σουηδούς επαγγελματίες του Τουρισμού.

Η ατμόσφαιρα ήταν από την αρχή μέχρι την λήξη της εκδήλωσης, ζεστή και χαρούμενη όπως μόνο η ελληνική φιλοξενία μπορεί να δημιουργήσει ενώ οικοδομήθηκαν νέες γέφυρες συνεργασίας.

Υπογραμμίζεται ότι στο 1ο Greek AlternativeTourism and Gastronomy Workshop στη Σουηδία, συμμετείχαν 47 τουριστικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & τροφίμων.

Τιμώμενη περιοχή ήταν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ενώ συμμετείχαν μεταξύ άλλων, η Περιφέρεια Αττικής, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Περιφέρεια Κρήτης, ο Οργανισμός Τουρισμού Λουτρακίου ο δήμος Κω κ.α. Επίσημος Χορηγός αερομεταφορών ήταν η Aegean Airlines και Χορηγός το «Ελληνικό Πρωϊνό» του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Η έναρξη της εκδήλωσης, έγινε από τον Διευθυντή του ΕΟΤ στην Σκανδιναβία κ. Παύλο Μούρμα ενώ εκ μέρους της Ελληνικής Πρεσβείας στη Στοκχόλμη απηύθυνε χαιρετισμό ο Επικεφαλής των Οικονομικών και Εμπορικών υποθέσεων της Πρεσβείας, κ. Παύλος Ολζιέρσκυ.

Ο Αντιπρόεδρος Solnas κ. Γιώργος Κοντορίνης καλωσόρισε επίσης τους συμμετέχοντες, κάνοντας παράλληλα σημαντικές αναφορές για τη δυναμική του ελληνισμού στη Σουηδία και τις σχέσεις των 2 λαών.

Η εκδήλωση, μετά το πέρας των B2B συναντήσεων, περιλάμβανε παρουσίαση, της τιμώμενης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας από τον Δρ. Λαυρέντη Βασιλειάδη, της Περιφέρειας Κρήτης από τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, Δρ. Κυριάκο Κώτσογλου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από τον κ. Ανδρέα Κισκίνη και της Περιφέρειας Αττικής από την κα Μαρία Παντελούς.

Σημειώνεται τέλος, ότι οι επόμενες εκδηλώσεις της Tourism Media & Events το 2023 που αφορούν στην προβολή του ελληνικού τουρισμού, είναι στο Αμάν της Ιορδανίας στις 11 Μαΐου, στην Γάνδη για την αγορά της Μπενελούξ στις 26 Οκτωβρίου, στη Νέα Υόρκη για την luxury αγορά της Βορείου Αμερικής στις 14 Νοεμβρίου και στην Βαρσοβία στις 12 Δεκεμβρίου.

 

ΠΗΓΗ