Δραστηριότητα  |  Υποβλήθηκε από τον 'author' στις 25/01/2023

Δραστηριότητες στην Αιτωλοακαρνανία

Κατηγορία
 
Περιγραφή

Δαμάζοντας τη φύση
Ανεξάντλητες δραστηριότητες  για όλους  

Αιτωλοακαρνανία: ένα σύμπαν οικοτουριστικών επιλογών.

Δε χρειάζεται να είσαι επαγγελματίας του κανόε καγιάκ, έμπειρος πεζοπόρος, ή δεινός αναρριχητής για να αποζητήσεις την μεγαλειώδη  φύση της Αιτωλοακαρνανίας. Το μόνο που χρειάζεται για να την εξερευνήσεις  είναι απεριόριστη διάθεση για δράση.

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ  ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ
Το αναλλοίωτο φυσικό περιβάλλον της Αιτωλοακαρνανίας αποτελεί πόλο έλξης για τους  λάτρεις της πεζοπορίας . Τα μονοπάτια της Ορεινής Ναυπακτίας διασχίζουν απέραντα δάση από βελανιδιές, καστανιές και έλατα ενώ το ορεινό συγκρότημα του Παναιτωλικού και η κορυφογραμμή του Αράκυνθου, δύο αναγνωρισμένες περιοχές Natura, εντυπωσιάζουν με την πλούσια βλάστηση και τnν υπέροχη θέα τους. Κάντε trekking στους δίδυμους καταρράκτες Μοκιστιάνου ή περιπλανηθείτε στο δάσος Λεσινίου, δυτικά του Αχελώου, για να θαυμάσετε σπάνιους φράξους και ασημόλευκες. Στην Κλόκοβα οι απαιτητικές διαδρομές ευνοούν τους τολμηρούς ορειβάτες ενώ στη Βαράσοβα οι αναρριχητές δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους σε ένα από τα καλύτερα πεδία αναρρίχησης της Ελλάδας. Για  τους φίλους του mountain bike,  ιδανικοί προορισμοί είναι το Τρίκορφο και τα ορεινά χωριά στη δυτική πλευρά του Παναιτωλικού. 

ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΗ ΣΕ ΥΔΑΤΙΝΟΥΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥΣ 
Στα φιλόξενα νερά του  Ευήνου  μπορεί κανείς να βιώσει αναζωογονητικές  εμπειρίες  ράφτινγκ  ή κανόε καγιάκ.  Η λίμνη Τριχωνίδα, η μεγαλύτερη φυσική λίμνη της Ελλάδας και ενταγμένη στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Natura 2000, είναι ιδανική για ιστιοπλοΐα ενώ οι δεινοί σκιέρ θα προτιμήσουν τη Λίμνη Στράτου με το Εθνικό Κέντρο Θαλάσσιου Σκι για προπονήσεις διεθνούς επιπέδου.

Δραστηριότητες - Ορεινή Ναυπακτία
Χαρείτε άπλετη φυσική ομορφιά

Η ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ… ΑΠΟ ΨΗΛΑ!
Τολμήστε να γνωρίσετε την Αιτωλοακαρνανία από ψηλά με  αφετηρία τα περήφανα βουνά της: δοκιμάστε αλεξίπτωτο πλαγιάς στον Εμπεσό, ανεμοπτερισμό στην ευρύτερη περιοχή του Θερμού και parapente στην ειδική πίστα στο Πετροχώρι, με θέα τη λίμνη Τριχωνίδα.

ΕΡΩΔΙΟΙ, ΦΛΑΜΙΝΓΚΟ ΚΑΙ ΑΞΕΧΑΣΤΑ ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑΤΑ
Το μοναδικό οικοσύστημα της λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου  μυεί τον επισκέπτη σε μια διαφορετική σχέση με το νερό, τη φύση, τις εποχές του χρόνου, ακόμα και τις ώρες της ημέρας.  Στα ήρεμα νερά του σπάνιου αυτού υδροβιότοπου μπορείτε να προσεγγίσετε τις μαγικές αμμονησίδες με κανόε καγιάκ, αναζητώντας τα φλαμίνγκο και τους ερωδιούς που ζουν εδώ, μαζί με πλήθος άλλα θαλασσοπούλια. Και αν θέλετε να «περπατήσετε» πάνω στη λίμνη, ακολουθείστε το στενό δρόμο έως το γραφικό νησάκι της Τουρλίδας και θαυμάστε τα ξύλινα σπιτάκια των ψαράδων (πελάδες) που αιωρούνται πάνω από το νερό. Το απόγευμα, απολαύστε τον ήλιο να δύει πίσω από τη λιμνοθάλασσα ενώ κάνετε το γύρο της λίμνης με ποδήλατο.
Το μεγαλείο της  φύσης αποκαλύπτεται  μέσα από  αμέτρητες φυσιολατρικές δραστηριότητες που σας χαρίζει η Αιτωλοακαρνανία.

  •     Κανό στον Εύηνο ποταμό

Στα φιλόξενα νερά του  Ευήνου  μπορεί κανείς να βιώσει αναζωογονητικές  εμπειρίες  ράφτινγκ  ή κανόε καγιάκ.  

  •     Φλαμίνγκο στη Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου

Στα ήρεμα νερά του σπάνιου αυτού υδροβιότοπου μπορείτε να προσεγγίσετε τις μαγικές αμμονησίδες με κανόε καγιάκ, αναζητώντας τα φλαμίνγκο και τους ερωδιούς που ζουν εδώ, μαζί με πλήθος άλλα θαλασσοπούλια

  •     Ψαρόβαρκες στη λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου

Αν θέλετε να «περπατήσετε» πάνω στη λίμνη, ακολουθείστε το στενό δρόμο έως το γραφικό νησάκι της Τουρλίδας και θαυμάστε τα ξύλινα σπιτάκια των ψαράδων (πελάδες) που αιωρούνται πάνω από το νερό.

ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ
Αναζητήστε την εμπειρία ενός  οικοτουριστικού τετραημέρου με μια μαγευτική ξενάγηση στη φύση, την ιστορία και τον πολιτισμό της Αιτωλοακαρνανίας. Θα μάθετε για την οικολογική αξία της λίμνης Τριχωνίδας, θα δείτε καταρράκτες και νερόμυλους, θα επισκεφτείτε τη λίμνη Στράτου και θα εξερευνήσετε τα φιορδ της λίμνης Καστρακίου. Επιβάλλεται η πεζοπορία στο Όρος Ζυγού, που οδηγεί στον οικισμό Αμπέλια, η δοκιμή τοπικών προϊόντων καθώς και η μύηση στην ποικιλία κρασιού Μαλαγουζιά. Για να συνδεθείτε με την ιστορία του τόπου επισκεφτείτε Μονές και αρχαιολογικούς χώρους, όπως του Στράτου και η Ακρόπολη Βουκατίου, καθώς και μουσεία, όπως αυτό στο Αγρίνιο και το Αιτωλικό.

Κοινοποίηση