Δραστηριότητα  |  Υποβλήθηκε από τον 'author' στις 25/01/2023

Δραστηριότητες στην Ηλεία

Κατηγορία
 
Περιγραφή

Οι δρόμοι του κρασιού στην Ολυμπία

Από επισκέπτης, πρωταγωνιστής

Εγκαταλείψτε για λίγο το ρόλο του επισκέπτη και αναλάβετε δράση. Ασχοληθείτε με τη συγκομιδή της ελιάς και βρεθείτε στα λιοτρίβια της Ηλείας. Μαζέψτε σταφύλια και μπείτε στο πατητήρι της οινοποίησης, ζώντας τον τρύγο από κοντά. Ζυμώστε χυλοπίτες ή παστώστε ελιές και χοιρινό. 

 

Ολύμπια ομορφιά

Επική ομορφιά

Mία φύση με χίλια πρόσωπα μας προσκαλεί να την εξερευνήσουμε 

ENA ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΠΑΖΛ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ
Οι έμπειροι φίλοι του ράφτινγκ και του κανόε-καγιάκ θα βρουν στον Ερύμανθο τη διαδρομή των ονείρων τους: απαιτητική, με περάσματα 3ου-4ου βαθμού, είναι μια πρόκληση μέσα σε ένα ανεπανάληπτο φυσικό τοπίο. Για καγιάκ ιδανικά είναι και τα γαλάζια νερά της λίμνης του Λάδωνα ενώ για ιστιοπλοΐα και θαλάσσιο σκι προσφέρεται η Λίμνη Καϊάφα. Για canyoning ή πεζοπορία προτιμήστε το φαράγγι της Νέδας με τα στενά περάσματα, τις αμέτρητες βάθρες και τους επιβλητικούς καταρράκτες. Ένα ακόμη διάσημο φαράγγι της Ηλείας, η Γκούρα,  αποτελεί ιδανικό προορισμό για πεζοπορία το καλοκαίρι, συνδυάζοντας την περιπέτεια με τις δροσιστικές βουτιές στις φυσικές δεξαμενές, ενώ για πιο χαλαρές βόλτες περπατήστε στο δρυόδασος της Φολόης, όπου μπορείτε να κάνετε και ποδήλατο. Οι επίδοξοι bird watchers θα περάσουν αμέτρητες ώρες στη λιμνοθάλασσα Κοτυχίου , μία αποδημητική στάση πουλιών, που φιλοξενεί ανά εποχές 261 συνολικά είδη.

ΦΥΣΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΥΕΞΙΑΣ
Μετά από έντονη δραστηριότητα επιβάλλεται χαλάρωση. Στη λίμνη Καϊάφα με τα ιαματικά νερά που πηγάζουν απευθείας από το σπήλαιο θα  βιώσετε «φυσική» υδροθεραπεία με θέα πεύκα και ευκαλύπτους. Αλλά και τα ιαματικά Λουτρά Κυλλήνης υπόσχονται να σας ανανεώσουν σε ένα από τα πιο σύγχρονα υδροθεραπευτήρια της Ευρώπης.  
 

Τοποθεσία
Κοινοποίηση
Σχετικοί προορισμοί