Δυναμική παρουσία στη 87η ΔΕΘ με “όχημα” την Τεχνητή Νοημοσύνη

Θεσσαλονίκη, 11 Σεπτεμβρίου, 2023 - Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετέχει στη 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (9 – 17.9.2023) με σκοπό την ενημέρωση του κοινού για το πολύπλευρο έργο και τις δράσεις της δίνοντας έμφαση στον τομέα της τεχνολογίας με αιχμή την Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ Τechnology).

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας «υποδέχεται» το ευρύ κοινό στο Περίπτερο 17 ( Stand 5), έναν εντυπωσιακό και πρωτοποριακό χώρο, στον οποίο πρωταγωνιστούν η καινοτομία και οι νέες τεχνολογίες. Ειδικότερα, στα πλαίσια προβολής της καμπάνιας Οlympian Land της Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, οι επισκέπτες της έκθεσης μπορούν να βιώσουν μια σύγχρονη διαδραστική εμπειρία μέσω του τουριστικού οδηγού Olympian Land - ΑΙ Travel Guide, που βασίζεται στην Τεχνητή Νοημοσύνη.

Κατά την «επική» αυτή ταξιδιωτική περιήγηση, που επικοινωνεί την ευρηματικότητα και την τεχνολογική πρωτοπορία, ο επισκέπτης φοράει ένα ζευγάρι γυαλιών VR OCULUS και εισάγεται σε ένα ψηφιακό περιβάλλον στο οποίο περιηγείται σε περιορισμούς τουριστικού ενδιαφέροντος της Περιφέρειας. Η όλη δράση είναι παράλληλα ορατή και σε μεγάλη led οθόνη, ώστε οι παρευρισκόμενοι να έχουν την δυνατότητα να βλέπουν ζωντανά ό,τι και ο επισκέπτης που θα φοράει τα ειδικά γυαλιά του Olympian Land - ΑΙ Travel Guide.

Περαιτέρω τομείς που αναδεικνύονται στο περίπτερο της Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι το νέο, καινοτόμο site & app Olympian Land, τα καινούργια πρωτοπόρα sub brands της καμπάνιας Olympian Land για την ενίσχυση των τοπικών τουριστικών επιχειρήσεων Epic Of Course και Olympian Breakfast, καθώς και τα στοιχεία έρευνας που σχετίζονται με την συμπεριφορά των ταξιδιωτών για τον προορισμό της Περιφέρειας.

Σε ό,τι αφορά τις παράλληλες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο χώρο του περιπτέρου κατά τη διάρκεια του πρώτου διημέρου, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν γεύσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας μετά από live cooking session με τοπικά προϊόντα. Μέλη του πολιτιστικού φορέα Πάτρας «Ροές, Χορός-Δράσεις Πολιτισμού» πλαισίωσαν το περίπτερο φορώντας παραδοσιακές ενδυμασίες, προβάλλοντας παράλληλα την πολιτιστική μας κληρονομιά, ενώ ο Δήμος Πατρέων που συμμετείχε στο Περίπτερο «γλύκανε» τους μικρούς επισκέπτες με καραμέλες και γλυκά και έδωσε μια χαρούμενη νότα Πατρινού Καρναβαλιού με εντυπωσιακές αποκριάτικες φιγούρες.

 

Δείτε σχετικό video στο YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=RkRklz2nqkY